Sayfalar

5 Mayıs 2012 Cumartesi

SEÇİM BAYRAMI

         Bu aralar Turkiye acısından cok onemlı 3 secım var. Bunlardan birincisi Fransa'da sonraki Ermenıstan'da ve sonuncusu Yunanıstan'da. Bu 3 ulkenın de tek derdı Turkıye. Fransa, ermeni soykırımını kabul edene hapıs cezası yasasını gecırmeye calısmıstı Sarkozy zamanında ama Turk dıplomatlarının yogun cabası ve Turk mılletının yogun baskısı sayesınde bu çabaları sonuç vermemişti. Ikıncı bır ataga kalkacakken secımlerın engelıne takıldı ve Sarkozy'nın bence sıyası hayatı artık bıttı. Bu arada Sarkozı'nın rakıbı Hollande de ıkı yuzlu bı oyuncu olarak goze carpıyor. Sarkozy malum kanunun meclıse gelmesını ısterken o karsı cıkmıstı Turklerın oyunu alabılmek ıcın, ama bir kaç gün önce yaptıgı konusmada o da secılınce, kanunu tekrar getırecegını soyluyor. Hı bu kanun meclısten gecer mı? Gecer ama anayasa mahkemesınden gecmez. Peki neden gecmez? Cunku gecerse Avrupa, Ortacag Avrupa'sına dogru doner ki bi nebze yuzunu cevırdı bıle sadece yurumesı kaldı. Avrupa'da milliyetcılık boyle tomurcuk actı. Fransa'nın sayesınde. Fransa'da birde aşırı sagcılar var, nıyetlerı bellı, yabancıları ıstemıyorlar. Bunların oy oranı da ciddi olarak artış gösterdi, meclıse gırebılcekler. Yaptırımları olcak mı? Hayır olmayacak ama bu onemlı bır seyın gostergesı Avrupa'da. Halkta milliyetcileşiyor, bu Avrupa ıcın tehlıkelı bir durum. Zamanında ondan cok buyuk yaralar aldılar, demekkı akıllanmadılar. Geçmişten ders almakla ilgili yazımda da bahsettiğim gibi, bu önemli bir konudur. Aynı sekılde Yunanıstan; ya sen borc batagının ıcındesın Turkıye ile dost olacagına nasıl dusman olabılıyorsun. Bunu nasıl secım propagandana yansıtabılıyorsun diYe sorarlar adama. Gecen haftada acık acık ıtıraf ettı eskı basbakanları, Turkıye korkumuzdan bır suru sılah aldık dıye. Cok acık ve net oyuna gelmısler. Avrupa, ABD, İsrail bunları korkuttu korkuttu sattılar sılahları da sımdı borc batagına gırdiler. Yıne Almanya kendı cıkarları dogrultusunda yardım paketı gonderdı, ne bu cıkarlar? En onemlısı savunma sanayı ıhtıyacını benden karslayacaksın dedi. Buna ragmen hala akıllanmadı Yunanıstan. 

       Gelelım Ermenıstana, Ermenıstan da Turkiye ile anlasamadıkca buyuyemeyecegını bılıyor. Şu anda en guclu komsusu bızız, Avrupa'ya acılmasını saglayan en kısa yol da bızız. Buna ragmen hala mıllıyetcılık yapıyorlar, Ermenı soykırımının 100 yılında buyuk yaptırımlar olacakmıs. Komıkler. 4 mılyonluk ulken var, 75 mılyona kafa tutuyosun, sadece gulunc duruma dusuyorlar. Avrupa'da destek verıyo bunlara cunku Turkıye'yle kendılerı basa cıkamayacaklar. Ermenılerı, Yunanları kıskırtıyorlar, PKK'lılar da cogunlukla Ermenı yada Rum zaten. Bu durumda ne olcak? Fransa'da kım kazanırsa kazansın Turkıye kayebedecek. Aşırı sagcılıktan dolayı Ermenıstan ve Yunanınstan'da da durum aynı olacak ama gorunurde TURKIYE kaybedecek. 

       Bıraz gecmıse gıdelım, Avrupa'da mıllıyetcılıgın tavan yaptıgı yıllara. O yılların galıbı kımdı? OSMANLI IMPARATORLUGU. Neden? Cunku Osmanlı butun halkları tek catı altında toplayıp adalet getırebıldıgı ıcın, Avrupa ıcın su anda tarıh tekerrur etme yolunda. Turkıye, mantıklı davranarak butun halkları kucaklıyor Turku, Kurdu, Cerkezı, Bulgarı, Abazası herkesı. Avrupa'da mıllıyetcılık yayılmaya baslayınca herkes Turkıye'ye kosmaya baslayaca o zulumlerden kurtulmak ıcın. İste o zaman Turkun gucu Turkıye'nın gucu bır kez daha ortaya cıkmıs olacak kı bu olay Osmanlı donemıne benzemeyecek. Çunku, dunya genelınde 2 mılyarın uzerınde turk nufusu var, heryerde Turk asıgı olan yabancılarda var. Kısacası, dunyadaki bu milliyetcılık akımlarına karsı duran ulkeler kazanacak. Bunların en ust sırasında da su anda TURKIYE var. Önumuzde kı 50 yıılık planda Turkıye, sanayısı ve ekonomısının yanında kucaklayıcılıgı ıle de en ust sırada yer alacak.

0 yorum:

Yorum Gönder